hoogstamboomgaard


Takkenwal

 

 

In het herfstseizoen wordt er nogal wat gesnoeid in de boomgaard. Dit gaat meestal gepaard met bergen snoeihout. Veel te vaak beschouwt men dit nog als groenafval en wordt dit materiaal afgevoerd naar het recyclagepark. Maar heeft u al eens gedacht aan een takkenwal?

Of u nu een grote of een kleine boomgaard heeft, een strakke of een iets wildere, het speelt geen rol; in elke boomgaard past een takkenwal. U kunt hem vooraan of achteraan in de boomgaard plaatsen, of u kunt er zelfs een lelijk hoekje mee afschermen.

U hoeft helemaal geen kunstenaar te zijn om met snoeimateriaal leuke elementen in uw boomgaard te maken.

Een takkenwal brengt meer sfeer en leven in de Boomgaard. Wie weet vindt een egel uit de buurt dit een ideale schuilplaats voor de winter. Ook vogels vinden het heerlijk vertoeven op en rond zo’n takkenwal.

Zo ziet u maar: afval brengt leven in de boomgaard!


Hoe gaat u tewerk

Een takkenwal maakt u door twee rijen lange palen in de grond te steken. Hiervoor kunt u dik snoeihout gebruiken dat vrijkwam bij het opruimen van de tuin of misschien heeft u nog ergens wat houten palen op overschot liggen. Als u palen moet aankopen kiest u best voor duurzame onbehandelde kastanjehouten palen. U kunt deze palen naar smaak recht of in een boog plaatsen. De afmetingen variëren naargelang de hoeveelheid snoeihout en de grootte of vorm van de takkenwal (zie afbeelding). Tijdens de maanden erna zal het takkenvolume in de takkenwal erg afnemen zodat u bij de volgende snoeibeurt gewoon kan aanvullen. Zo spaart u weer enkele ritten naar het recyclagepark uit. Veel succes!

Terug